Concert

Datum 16/07/2022
Einddatum
Hoe laat 17.00
Wie Wietse Ouwejan (orgel), Jaap Kok (bariton )
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

Wietse Ouwejan (orgel), Jaap Kok (bariton )

Op zaterdag 16 juli vindt er om 17.00 uur weer een Marktconcert plaats in de Walburgiskerk te Zutphen. De bariton Jaap de Kok en organist Wietse Ouwejan zullen het publiek verrassen met een kleurrijk programma. De serie Marktconcerten wordt georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel en is vrij toegankelijk. Na afloop wordt een vrije gift gevraagd.

Bariton Jaap de Kok behaalde zijn Bachelor Orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Daarnaast studeerde hij hoofdvak piano bij Nata Tsvereli.

Jaap is dirigent van het Agricola Consort, het Asser Kamerkoor Arpeggio en het Gereformeerd Groninger Mannenkoor. Tevens geeft hij orgelles, is hij actief als begeleider van koren en als docent verbonden aan het Roder jongenskoor.

Organist Wietse Ouwejan begon met orgellessen bij Jochem Schuurman. Daarna studeerde hij aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij kreeg les van Erwin Wiersinga, Sietze de Vries en voorheen eveneens van Theo Jellema. Masterclasses volgde hij bij o.a. Ville Urponen, Eric Lebrun en Bernard Winsemius. Momenteel studeert Wietse tevens aan de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur. Zijn mentor is Peter van Dijk.

Wietse is vanaf 2022 benoemd als organist van de Grote kerk te Emmen, alwaar hij het Meijer-orgel bespeelt. Tevens is hij organist in de Christelijk Gereformeerde Kerk te Drachten en de Oud Katholieke Kerk te Groningen.