Concert

Datum 29/10/2022
Einddatum
Hoe laat 15:00
Wie Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets, m.m.v. Hans Okkerse, orgel / piano
Waar Rotterdam
Pauluskerk, Mauritsweg 20
Meer
informatie
Externe link

Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets, m.m.v. Hans Okkerse, orgel / piano

Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets geeft op 29 oktober 2022 om 15.00 uur een concert in de Pauluskerk te Rotterdam.

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de Waalse componist César Franck (1822- 1890) werd geboren. Hij bracht het grootste deel van zijn leven door in Parijs en werd al in 1837 genaturaliseerd tot Fransman. Hij was een van de voornaamste figuren in het Franse muziekleven van zijn tijd. Het koor zingt onder meer alle Six Duos, stuk voor stuk pareltjes, waaronder Les Danses de Lormont en Soleil. Tevens klinken de Missa Fons Amoris van de Nederlandse componist Herman Strategier en drie prachtige motetten van de Vlaming Lodewijk de Vocht.

Organist/pianist Hans Okkerse begeleidt het koor op orgel en afwisselend op piano. Als intermezzi klinken tevens enkele instrumentale werken. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten.

Meer over La Confiance
In 2006 begon La Confiance in Dordrecht met 9 leden en het is inmiddels uitgegroeid tot een ervaren koor van hoge kwaliteit met 10 vaste – en enkele projectleden. Het koor legt zich hoofdzakelijk, maar niet uitsluitend, toe op religieuze muziek. Het repertoire is met het koor meegegroeid en heeft zich steeds verder uitgebreid. Het zingt werken uit alle stijlperioden van één- tot vierstemmig, zowel a-capella, waaronder Gregoriaanse gezangen, als met instrumentale begeleiding. De kwaliteit van koor, dirigent en organist/pianist en de inspirerende muziek staan dan ook garant voor een bijzondere middag.

Waar en wanneer
Het concert op 29 oktober 2022 in de Pauluskerk, Mauritsweg 20 te Rotterdam (op geringe loopafstand van CS) en vangt om 15:00 uur aan. De deuren openen om 14.30 uur.
De toegang is gratis, na afloop wordt een deurcollecte gehouden.