Concert

Datum 27/03/2020
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Vocaal Ensemble Piacevole, artistieke leiding Gerben Budding
Waar Woerden
Lutherse Kerk
Meer
informatie
Externe link

Vocaal Ensemble Piacevole, artistieke leiding Gerben Budding

Onbekende passies in de Lutherse Kerk van Woerden
Gerben Budding:‘Passies van ongekende ernst en eenvoud’

Op vrijdagavond 27 maart zal Ensemble Piacevole twee onbekende passies uitvoeren in de Lutherse Kerk te Woerden. Al lang voordat Bach zijn Matthaus-Passion componeerde, waren er al componisten die passies schreven voor de voorbereidingstijd op Pasen, zoals Leonard Lechner en Ambrosius Beber,

Uitgevoerd zullen worden de Historia der Passion und Leidens unsers enigen Erlösers und Seligmachers Jesu Christi van Lechner (1553-1606) en de Markus Passion van Beber (1610). De bijbeltekst wordt – net als bij de Matthaus-Passion – op de voet gevolgd, de verschillende stemmen vertolken het aangrijpende lijdensverhaal van Jezus, het verraad en zijn kruisiging.

De passies zijn van ongekende ernst en eenvoud, en dat was voor Gerben Budding de reden om ze op de lessenaar te zetten. Geheel in overeenstemming met het karakter van deze passies zal Budding aanvullend een communiekoraal spelen.

Het is de vierde keer dat Ensemble Piacevole optreedt in de Lutherse Kerk. De muziek die zal klinken past binnen de Lutherse traditie, is er zelfs afkomstig uit, en de akoestiek van de Lutherse Kerk lijkt ervoor gemaakt.

De muzikale leiding van de avond is in handen van Gerben Budding, stadsorganist van de Goudse Sint Jan, en artistiek leider van Piacevole. Met medewerking van Nanette Mans en Marion van Sonneveld (sopraan), Dick Valk en Gerben de Jong (tenor), Maartje Masereeuw en Beppie de Rooy (alt), Kees van Bochove, Rens van der Hee en Erik Murre (bas).

Ensemble Piacevole heet u van harte welkom, en hoopt dat u zult genieten van deze bijzondere muziek!
Prijzen Volwassenen €12,50 12 t/m 18 jaar €7,50 en tot 12 jaar gratis

Voor volwassenen is er een kortingsactie tot 25 maart a.s. Als u voor die tijd kaarten bestelt, krijgt u 2,50 korting. Bestellen kan via ensemblepiacevole@outlook.com . De kaarten zijn ook aan de kerk verkrijgbaar op de avond zelf. Zie verder: www.ensemblepiacevole.nl, of volg ons op Facebook en Instagram.