Concert

Datum 13/08/2022
Einddatum
Hoe laat 17.00
Wie Tymen Jan Bronda (orgel), Bruno Fernandes (trompet)
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

Tymen Jan Bronda (orgel), Bruno Fernandes (trompet)

Op zaterdag 13 augustus om 17.00 uur zullen trompettist Bruno Fernandes en organist Tymen Jan Bronda tijdens het wekelijkse marktconcert een interessant programma laten horen. Tymen bespeelt het Baderorgel en Bruno een natuurtrompet. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel en is vrij te bezoeken; u kunt na afloop een vrije gift geven.

Tymen Jan Bronda is organist, artistiek leider en dirigent van het Luthers Bach Ensemble en cantor-organist van de Lutherse Gemeente te Groningen. Hier organiseerde hij de serie ‘Orgel Anders’. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol bij de Bachcantates die er ten gehore worden gebracht. Ook nam Tymen Jan het initiatief tot een actie voor reconstructie van het voormalige Schnitgerorgel van de Lutherse kerk in Groningen. Zo herleeft in de Lutherse kerk in Groningen een historische praktijk waarin bij de uitvoering van Bach-cantates het orgel als continuo-instrument wordt ingezet. Het is een interessante ontwikkeling die internationaal de aandacht trekt.

Trompettist Bruno Fernandes werd geboren in Portugal. Gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk bespeelt hij zowel originele historische instrumenten als kopieën daarvan. Bruno neemt deel aan concerten door heel Europa en heeft reeds vele malen zijn medewerking verleend aan radio- en televisie-uitzendingen. In zijn professionele loopbaan heeft Bruno met de voornaamste ensembles in Europa gespeeld en opnames gemaakt.