Concert

Datum 14/09/2019
Einddatum
Hoe laat 13.00
Wie Tjeu Zeijen, Anja Hendrikx, Roy Jaspers
Waar Geleen-Sittard-Limbricht
Diverse kerken
Meer
informatie
Externe link

Tjeu Zeijen, Anja Hendrikx, Roy Jaspers

Activiteit op drie orgels tijdens de Nationale Orgeldag/Open Monumentendag op 14 september 2019 in de gemeente Sittard-Geleen.

Deze Orgelkennismakingstocht is een nieuw initiatief van drie Orgelkringen uit Sittard-Geleen, met als doel om de fraaie historische orgels uit drie kerken in het centrum van de belangstelling te plaatsen op de Nationale Orgeldag, tevens Open Monumentendag 2019. Voor velen zal het waarschijnlijk ook een Orgelontdekkingstocht worden en dat is ook de bedoeling: samen ontdekken en genieten van klankrijk cultureel erfgoed in Sittard-Geleen! In elk van de drie kerken wordt het orgel bespeeld door de eigen organist en wordt het orgel als instrument en als monument nader geïntroduceerd op een toegankelijke manier zodat het ook voor jeugdige bezoekers een interessante ervaring wordt!.
De tocht begint om 13.00 uur in Geleen, gaat om 14.15 uur verder in Sittard, en daarna om 15.30 uur in Limbricht.
Deze Orgelkennismakingstocht is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Sittard-Geleen, de Stichting FSI (Fonds voor Sociale Instellingen), en de Stichting SOL (Samenwerkende Orgelvrienden Limburg).

Geleen: Augustinuskerk, Prins de Lignestraat 33: 13:00 – 13:45 uur
Tjeu Zeijen bespeelt het Loret-Orgel: monumentaal, romantisch instrument uit 1863. Hij vertelt over de geschiedenis en de mogelijkheden van het orgel. Bezoekers kunnen vragen stellen en ook om een verzoeknummer vragen!

Sittard: Kerk Christus’ Hemelvaart-H. Joseph, Hemelsley 240: 14:15 – 15:00 uur
Anja Hendrikx bespeelt het Barokorgel door Pieter van Assendelft te Leiden gebouwd in 1748.
Programma: G.F.Händel – Ouverture; J.P.Sweelinck- Onder een linde groen; A. v.d. Kerckhoven- Fantasia in d; J.Haydn- uit Flötenuhrstücke: 3 delen; Bovet – Tango Ecclesiastico.

Limbricht: Oude Salviuskerkje, Platz 1: 15:30 – 16:15 uur
Roy Jaspers bespeelt het Brammertz-Verschueren Orgel uit ca 1720.
Programma: “75 jaar bevrijding”: Edward Elgar – Land of Hope and Glory; Norbert Schultze – Lili Marlene; Ross Parker en Hughie Charles- We‘ll meet again; Walter Kent- White Cliffs of Dover.