Concert

Datum 27/06/2022
Einddatum
Hoe laat 20.15
Wie Scott Brothers Duo, Martin Schmeding
Waar Alkmaar
De Vest, Canadaplein 2 / Grote Kerk
Meer
informatie
Externe link

Scott Brothers Duo, Martin Schmeding

Orgel Festival Holland Cross-overconcert

Fugue Passion
Het is geen geheim meer dat de muziek van Johann Sebastian Bach altijd van generatie op generatie is gespeeld, doorgegeven en bewerkt, tot op de dag van vandaag. Robert Schumann en Max Reger hadden zo hun eigen kijk op de naam Bach en zijn muziek. En op hun beurt worden composities van Mendelssohn en Schumann weer gearrangeerd of onderwerp van componeren. Kortom dit cross-over concert loopt over van verbanden tussen componisten, composities en twee klavierinstrumenten.
In de grote zaal van De Vest gebruiken Jonathan en Tom Scott hun twintig vingers om een breed scala aan klankleuren aan de piano te ontlokken. Met het klankidioom van negentiende-eeuwers als Mendelssohn, Schumann, Brahms en Reger moet dat beslist een uitbundig schouwspel worden.
Martin Schmeding zet met het Van Hagerbeer-Schnitgerorgel in de Grote Kerk een heel ander klankarsenaal in en doet dat bovendien alleen, met handen en voeten. Ontstaat hier opnieuw een feest van herkenning met de muziek van Mendelssohn, Schumann en Brahms? Dat nu ook werk van Clara Schumann is te horen, maakt het in ieder geval een tot een actueel evenement. Over cross-over gesproken.

Toegang 17,50