Concert

Datum 21/10/2023
Einddatum
Hoe laat 13.00 of 15.00
Wie Schnitgerfestival: Birgit Wildeman en de film ‘Silence of the Tides’
Waar Groningen
Martinikerk en Forumbioscoop
Meer
informatie
Externe link

Schnitgerfestival: Birgit Wildeman en de film ‘Silence of the Tides’

Een middagprogramma rond de vertoning van de waddenfilm ‘Silence of the Tides’ met een inleiding over de Hanzesteden, de Wadden, kerken en orgels afgewisseld met improvisaties op het Martiniorgel door Birgit Wildeman, met daarbij ook een hapje en een drankje.

Er wordt met twee groepen gewerkt:
Groep I:
Forum film 13.00–14.45 uur // Martinikerk muziek & verhaal 15.00–16.15 uur.
Groep II :
Martinikerk muziek & verhaal 15.00–16.15 uur // Forum film 16.30–18.15 uur.

Groep I start met de film en groep II eindigt met de film.

De inleiding in de Martinikerk wordt gehouden door vertelkunstenaar Frank Belt; organist Birgit Wildeman die ook te zien en te horen is in de film zorgt voor de muziek op het Martiniorgel.

Entreeprijs voor het hele programma is € 30,00.
Tickets te verkrijgen via de website www.schnitgerfestival.nl

Over ‘Silence of the Tides’:
‘Silence of the Tides’ is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.
Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen.

De muziek die in deze schitterende film te horen is, werd geschreven door de Duitse organist/componist Birgit Wildeman. In de film speelt zij op het Schnitger-orgel in de Alte Kirche op het waddeneiland Pellworm.