Concert

Datum 07/03/2020
Einddatum
Hoe laat 13.30
Wie Hayo Boerema, Geert Bierling, Jos van der Kooy, Wouter van der Wilt, Wouter Blacquière, Geerten Liefting, Iddo van der Giessen, Matthijs Breukhoven, Martien de Vos, Francesca Ajossa
Waar Rotterdam
Grote of Sint-Laurenskerk
Meer
informatie
Externe link

Hayo Boerema, Geert Bierling, Jos van der Kooy, Wouter van der Wilt, Wouter Blacquière, Geerten Liefting, Iddo van der Giessen, Matthijs Breukhoven, Martien de Vos, Francesca Ajossa

Zaterdag 7 maart zijn alle orgelliefhebbers weer welkom op de jaarlijkse Orgelpromenade in de Grote of Sint Laurenskerk in Rotterdam. Tien organisten verzorgen gezamenlijk een gevarieerd Promenadeconcert op de verschillende orgels die de Laurenskerk rijk is. De Promenade krijgt ook een letterlijke betekenis, want de afgelopen maanden zijn de orgels op de Rotterdamse concertlocaties professioneel gefotografeerd en het resultaat daarvan wordt op levensgrote banners tentoongesteld.

Het programma van het Promenadeconcert, dat om 14.00 uur begint, wordt geopend door Wouter Blacquière (Paradijskerk) en Wouter van der Wilt (Hoflaankerk). Zij spelen op twee orgels een speciaal door Wouter van der Wilt hiervoor gecomponeerde Intrada. Martien de Vos (Open Hofkerk Pendrecht) laat barok horen op het transeptorgel en Geert Bierling (De Doelen en Burgerzaal Stadhuis) speelt koraalvoorspelen uit zijn Schnitger Orgelboeken voor. Francesca Ajossa (masterstudent Codarts) werkt samen met danser Alessia Crema op muziek van Messiaen, en Iddo van der Giessen (Goede Herderkerk) speelt samen met trombonist Joram van Ketel.

Een onbetwist hoogtepunt van het Promenadeconcert wordt het improvisatieduel tussen Hayo Boerema (Laurenskerk) en Jos van der Kooy (Arminiuskerk). Ook Geerten Liefting (bekend gezicht in het Rotterdamse) improviseert, maar dan ter begeleiding van een stomme film. In het kader van de Brexit én het Vierne-jaar sluit Matthijs Breukhoven (Oude Kerk Charlois) het concert af met Carillon de Westminster.

De presentatie van de middag is in handen van Sander Zwiep, bekend als presentator van NPO Radio 4 en groot orgelliefhebber. In de pauze van het Promenadeconcert zijn de concertplannen, cd’s en nieuwe fotobanners van de Rotterdamse locaties te bekijken.

De toegang is vrij, bij het uitgaan is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Iedereen is van harte welkom!