Concert

Datum 10/07/2022
Einddatum
Hoe laat 15.30
Wie Richard Vos
Waar Baarn
Nicolaaskerk
Meer
informatie
Externe link

Richard Vos

Zondagsmuziek in de Baarnse Nicolaaskerk. Organisten uit de Baarn en omgeving spelen hun favoriete muziek op het grote Nicolaasorgel. Allen doen ze dat ten bate van de restauratie van het orgel.

Zondag 10 juli a.s. zit Richard Vos achter de klavieren. Hij was van 1991 tot 2019 cantor-organist in de Pauluskerk en was de drijvende kracht achter de bekende reeks Paulusconcerten. Op dit moment is hij organist in de Nieuwe kerk te Huizen en is hij één van de vesper-organisten in de Utrechtse Domkerk. Hij verleende zijn medewerking aan radioprogramma’s als “Woord op zondag” en “Te Deum laudamus”. Richard is ook actief als componist van kerkmuziek. Er verscheen een cd in de serie Vocale Kerkmuziek met werken van zijn hand.

Deze zondag speelt Richard Vos werken van Buxtehude, het bekende “Air” van J.S. Bach, en composities van o.a. C. Franck en M. Duruflé. Het programma duurt, zoals gebruikelijk een uur en de toegang is gratis. Wel wordt er een deurcollecte gehouden ten bate van de restauratie van het orgel.

Voel je welkom. Het belooft weer een mooi concert te worden. Alle info, zoals bijvoorbeeld het complete programma van dit concert, is te vinden op https://www.nicolaasorgel.nl