Concert

Datum 29/04/2022
Einddatum
Hoe laat 20.15
Wie Piet van der Steen
Waar Utrecht
Oud-katholieke Ste. Gertrudiskathedraal (Willemsplantsoen)
Meer
informatie

Piet van der Steen

Op vrijdag 29 april, 20.15 uur, vindt in de Oud-katholieke kathedraal Ste. Gertrudis, Willemsplantsoen te Utrecht (tegenover CS) de presentatie plaats van de 3-CD-productie Camille Saint-Saëns – Orgelwerken, ‘gewoon’ en ‘buitengewoon’. Het is de tiende en laatste omvangrijke CD-productie van Piet van der Steen, die hiermee na 55 dienstjaren afscheid neemt als organist in de bovengenoemde kathedraal.
Het ‘gewone’ in de nieuwe Saint-Saëns-box houdt de uitvoering in van (o.a.) de drie Fantasieën en de drie Préludes et fugues opus 99 (CD1). Het ‘buitengewone’ (CD 2 en CD 3) omvat (o.a.) de curieuze Six duos pour harmonium et piano, opus 8 (met Hans Okkerse, piano), de niet minder curieuze Fantaisie pour orgue-æolian (het meest omvangrijke orgelwerk van Saint-Saëns, geschreven voor een automatisch spelend orgel) en het opus 1 van de componist, gespeeld op een Poïkil-orgue: een klein type harmonium dat Cavaillé-Coll bouwde rond de jaren 1840. Alle op CD 2 en CD 3 gespeelde werken zijn Nederlandse CD-premières.
Op de presentatie-avond op 29 april is de nieuwe productie voor een eenmalig gereduceerde prijs te koop, de toegang is vrij.