Concert

Datum 12/06/2022
Einddatum
Hoe laat 15.30
Wie Paul van der Woude
Waar Baarn
Nicolaaskerk, Kerkstraat 17, Baarn
Meer
informatie
Externe link

Paul van der Woude

Nog in de sfeer van Pinksteren speelt Paul van der Woude zondag 12 juni het “Komm, Gott, Schöpfer, Heiliger Geist” (BWV 631) op het Nicolaasorgel. Maar ook het meer wereldse, luchtige, wat vrolijk aandoende Larghetto (deel 1) en Allegro (deel 2) uit het concert voor orkest en orgel in F HWV 295 (Koekoek en de Nachtegaal) staan op het programma.

Het concert van deze zondag is er weer één uit de reeks benefietconcerten, bedoeld om de restauratie van ons mooie Nicolaasorgel mogelijk te maken. Elk concert is door de organisten zelf geprogrammeerd. Zij geven ons daarmee een inkijkje in hun voorliefde uit wat het brede repertoire aan orgelmuziek te bieden heeft. Daarnaast bevestigen zij met dit concert hun sympathie voor de restauratie van het Nicolaasorgel.

Naast stukken van J.S. Bach en Händel speelt Paul van der Woude ook composities van Pierre du Mage en Johann Ludwig Krebs.

Paul van der Woude studeerde de hoofdvakken koordirectie, orgel en piano. Zijn docenten waren respectievelijk Reinier Wakelkamp, Maurice Pirenne en Rinus Groot. Hij volgde deze studies aan het Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek te Utrecht en het Brabants Conservatorium te Tilburg.

Na zijn opleiding, die hij afsloot met diploma’s voor docerend en uitvoerend musicus, startte hij een veelzijdige carrière als dirigent, pianist, organist en koorbegeleider. Daarnaast volgde hij diverse cursussen (o.a. zomeracademie Haarlem, Bach interpretatie bij Piet Kee), behaalde prijzen bij concoursen en verdiepte zich in diverse uitvoeringspraktijken.

Paul van der Woude is vaste organist van de St. Augustinuskerk te Utrecht en bespeelt het historische Lindsen orgel (1843). Hij geeft regelmatig concerten door heel Nederland en verleende zijn medewerking aan diverse radio- en CD opnamen. Als pianist houdt hij zich voornamelijk bezig als begeleider van diverse vocalisten en instrumentalisten.

Het concert op zondag 12 juni begint om 15:30 uur en duurt ongeveer 1 uur. De toegang is gratis. Er wordt wel een deurcollecte gehouden.