Concert

Datum 09/07/2022
Einddatum
Hoe laat 17:00
Wie Patrick Rice
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

Patrick Rice

Op zaterdag 9 juli geeft de jonge Amerikaanse organist een marktconcert op het monumentale Baderorgel in de Walburgiskerk. De serie marktconcerten in juli en augustus worden georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel. Deze concerten zijn vrij toegankelijk met een vrije gift na afloop. Loop gewoon eens binnen en laat je verrassen door het geluid van een van de beste orgels van Nederland.

Tijdens dit marktconcert zal Patrick Rice een gevarieerd programma laten horen met werken voor orgel solo, trompet met orgel en zang met orgel. De trompettist en zangeres zijn deelnemers aan de Zomer Academie Zutphen vijfdaagse. Ter afsluiting van het concert worden om 18.00 uur de klokken van de Walburgiskerk geluid.

Patrick Rice groeide op in Tennessee (USA) en begon op 7-jarige leeftijd met piano. Voordat hij naar Nederland kwam, behaalde hij zijn bachelor voor piano aan de East Tennessee State University. Zijn orgelstudie begon in 2016 bij Judy Glass. Patrick studeert momenteel orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Erwin Wiersinga en Sietze de Vries. Ook studeert hij klavecimbel bij Johan Hofmann.