Concert

Datum 21/05/2022
Einddatum
Hoe laat 10.00
Wie Orgelconcours voor amateurorganisten
Waar Coevorden
Stadskerk
Meer
informatie

Orgelconcours voor amateurorganisten

Orgelconcours voor amateurorganisten in Coevorden
Op zaterdag 21 mei 2022 zal van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Stadskerk (Hervormde Kerk) van Coevorden een orgelconcours voor amateurorganisten worden gehouden. De organisatie van dit concours ligt in handen van de Stichting Orgelconcerten Coevorden (SOC).
Het orgelconcours staat open voor organisten die geen vakopleiding aan een conservatorium hebben gevolgd. De deelnemers mogen maximaal één jaar hebben gestudeerd aan een conservatorium. Er zijn geen leeftijdscriteria verbonden aan de deelname.
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze in ieder geval een werk ten gehore brengen uit het Orgelbüchlein van J.S. Bach (gekozen kan worden uit de werken BWV599 t/m BWV644). Tevens dienen ze een vrij werk ten gehore te brengen. Het vrije werk moet wel een origineel orgelwerk zijn (dus geen transcriptie of een improvisatie). De totale speeltijd bedraagt maximaal 15 minuten. Hierbij is de wijze van uitvoeren (interpretatie) belangrijker dan het niveau van de gekozen stukken.
De Stadskerk van Coevorden heeft de beschikking over een hoofdorgel (Van den Berg en Wendt 1972) en een koororgel (Van Vulpen 1970). Voor de disposities van de beide instrumenten wordt verwezen naar de website van de SOC www.orgelconcertencoevorden.nl/ onder het kopje “Orgels”.
De jury bestaat uit: Leonore Lub, Toon Hagen en Erwin Wiersinga.
Elke deelnemer krijgt in de twee weken voorafgaand het concours 1,5 uur studietijd ter voorbereiding op de deelname aan het concours. De deelnemers dienen wel zelf voor een eventuele registrant te zorgen.
De deelnamekosten bedragen € 30,– per deelnemer. Voor dit bedrag wordt ook een verzorgde lunch aangeboden voor elke deelnemer en voor één registrant per deelnemer op de dag van het concours.
Heeft u belangstelling om deel te nemen aan dit concours, dan kunt u zich opgeven via het volgende mailadres: info@orgelconcertencoevorden.nl
De sluitingsdatum voor opgave is zaterdag 9 april 2022. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen aan dit concours. Het concours kan doorgang vinden bij minimaal 10 deelnemers. De deelnemers worden toegelaten op volgorde van aanmelden.
Het bestuur van de SOC verheugt zich op een fijne muzikale dag.