Concert

Datum 26/05/2020
Einddatum 30/05/2020
Hoe laat
Wie Orgelbusreis naar Westfalen
Waar Paderborn, Soest, Ostönnen en Oelinghausen
-
Meer
informatie
Externe link

Orgelbusreis naar Westfalen

Van  dinsdag 26 t/m  donderdag 28 mei 2020 (tussen Hemelvaart en Pinksteren) is er een 3 daagse orgelbusreis naar Westfalen met de plaatsen Paderborn, Soest, Ostönnen en Oelinghausen.

Het eerste orgelconcert op dinsdag is in de Hoge Domkerk van Paderborn  waar 3 orgels staan, een torenorgel, een koororgel en een crypteorgel met in totaal 151 registers. Hier krijgen we een concert door Tobias Aehlig, domorganist. Dit is het op 2 na grootste orgel in Duitsland.
Aansluitend gaan we naar de Abdinghofkerk achter de Hoge Dom waar 15 spelende deelnemers het grote Emil Hammer orgel kunnen bespelen.
Op woensdag brengen we een bezoek in Soest (Duitsland) aan de Sankt Petrikerk met een Späth-orgel uit 2006 en lopen we naar de St.Pauluskerk waar zich een geheel origineel E.F.Walcker orgel bevindt uit 1895. Op beide orgels zal mevr. Arnsmeier een concert geven. Ook hier kunnen de spelende deelnemers de beide orgels bespelen.
Op donderdag gaan we naar het oudste bespeelbare orgel in Europa, nl. in de Andreaskerk van Ostönnen met 8 registers waarvan het grootste aantal orgelpijpen uit 1430 is. De organist Gijsbert Lekkerkerker zal een programma spelen met orgelwerken uit die periode.
Als laatste orgelbezoeken we de kloosterkerk van Oelinghausen met een prachtig oud orgel uit 1714 van Bernhard Klausing (zie foto) waar, na het orgelconcert door Peter Volbracht, de 15 deelnemers weer kunnen spelen.
We overnachten in het Hanse Hotel in Soest. De reisleiding is in handen van Hennie Lekkerkerker. Informatie en aanmelden per mail bij Gijsbert Lekkerkerker: acg.lekkerkerker@planet.nl of via www.orgelreizen.nl. Daar staat meer informatie en is een brochure te downloaden.

Met vriendelijke groeten Gijsbert Lekkerkerker.

Oelinghausen, Klosterkirche (Foto fa. Kuhn)