Concert

Datum 09/09/2023
Einddatum
Hoe laat 09.30
Wie Orgel-bustocht aan de zuidkant van Rotterdam
Waar Rotterdam-zuid
Diverse kerken
Meer
informatie
Externe link

Orgel-bustocht aan de zuidkant van Rotterdam

Op 9 september 2023, Open Monumentendag en Nationale Orgeldag, vindt er een orgel-bustocht plaats aan de zuidkant van Rotterdam. Rotterdam Zuid blijft altijd wat in de schaduw ten opzichte van de noordkant van de Maas en juist daarom organiseert Rotterdam Orgelstad deze orgel-bustocht naar meerdere interessante orgels ‘op zuid’.

We worden gereden door een historische bus van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum. We zullen vier kerken en orgels bezoeken. De orgels worden steeds gepresenteerd en vervolgens wordt er een concert gegeven van ongeveer 40 minuten door Matthijs Breukhoven en Gerard Verweij.

We bezoeken de Adriaen Janszkerk in IJsselmonde, de Eben Haëzerkerk in Pernis, de Dorpskerk van Rhoon en de Oude kerk te Charlois

De orgel-bustocht vangt aan om 9:30 en de opstapplaats is NS-station Rotterdam Lombardijen. Rondom het station kunt u gratis parkeren. (Niet aan de kant van het ziekenhuis.)

We verwachten rond 18 uur weer bij het station terug te zijn.

Aanmelden voor deze orgel-bustocht kan via https://oudekerkcharlois.nl/product/orgelbustocht/ of info@rotterdamorgelstad.nl

De kosten zijn €40,- voor donateurs van Rotterdam Orgelstad en €50,- voor niet-donateurs. Koffie, lunch en een afsluitende borrel zijn hierbij inbegrepen.

Aanmelden kan tot 1 september aanstaande.