Concert

Datum 11/09/2022
Einddatum
Hoe laat 20:00
Wie Menno van Delft , Orgel, Castello Consort
Waar Voorburg
Franse Kerk (Franse Kerkstraat 24)
Meer
informatie
Externe link

Menno van Delft , Orgel, Castello Consort

Op zondagavond 11 september speelt het Castello Consort hun ‘Stylus Phantasticus’ programma waarin werken van hedendaagse componist Martijn Padding worden gecombineerd met Oude Muziek.
In de zeventiende eeuw werd er door componisten volop geëxperimenteerd: harmonische vrijheid, extreme contrasten en expressie stonden voorop. Hedendaagse muziek lijkt in dat opzicht veel op deze zeventiende-eeuwse ‘Stylus Phantasticus’. De dialoog tussen de composities van Padding en muziek van onder andere Valentini, Castello, Marini en Bertali is spannend en verassend.
Menno van Delft bespeelt het Italiaanse orgel van het Castello Consort, dat sinds de zomer van 2020 logé is in de Franse Kerk in Voorburg. Daarnaast spelen de volgende musici: Elise Dupont & Sakura Goto (barokviool), Anne-Linde Visser & Alon Portal (viola da gamba), Matthijs van der Moolen (baroktrombone), Benny Aghassi (dulciaan) en Emma Huijsser (harp).

Het Castello Consort is een ensemble voor 16de- en 17de-eeuwse muziek. De musici spelen op instrumenten of kopieën uit die tijd. Recent was het Castello Consort nog te horen in het Radio 4 Avondconcert en het Festival Oude Muziek in Utrecht. Daarnaast speelde ze op diverse vooraanstaande internationale festivals, waaronder de Internationale Händel-Festspiele in Göttingen (DE), het Beverley Early Music Festival (UK) en het Festival d’Ambronay (FR).

Het concert begint om 20:00 en kaarten (inclusief pauzedrankje) zijn te koop via de website en aan de kerk: www.castelloconsort.com