Concert

Datum 19/12/2021
Einddatum
Hoe laat 16.00
Wie Marcel Verheggen, orgel, Marcel Wierckx, lichtkunstenaar
Waar Maastricht
Basiliek van Sint Servaas
Meer
informatie
Externe link

Marcel Verheggen, orgel, Marcel Wierckx, lichtkunstenaar

Graag maken wij u attent op het bijzondere slotconcert van het Maastrichtse orgelfestival L’Europe & l’ Orgue op zondag 19 december 2021 aanstaande om 16u (en niet – zoals eerder gepland – om 20u!), met als titel: “Dromen als Messiaen”. Uitgevoerd wordt het mooie “La Nativité du Seigneur”, van Olivier Messiaen door organist Marcel Verheggen in samenwerking met lichtkunstenaar Marcel Wierckx. Voor slechts 8 euro hoor je niet alleen de klanken van dit zeer toepasselijke werk voor in de kersttijd, maar zie je ook de bijpassende kleur animaties, geprojecteerd op het imposante orgel van de Sint Servaas. Een unieke uitvoering. Zie ook: www.dromenalsmessiaen.nl
De nu geldende corona-maatregelen noodzaken tot een maximalisering van het aantal bezoekers in de kerk. Reserveren voor dit concert is mogelijk via: orgelconcert@marcelverheggen.nl.

Programma zondag 19 december 2021 om 16u, toegang 8 euro

Olivier Messiaen (1908-1992)
La Nativité du Seigneur:
– La Vierge et l’Enfant | The Virgin and the Child
– Les Bergers | The Shepherds
– Desseins éternels | Eternal designs
– Le Verbe | The Word
– Les Enfants de Dieu | God’s Children
– Les Anges | The Angels
– Jésus accepte la souffrance | Jesus accepts sorrow
– Les Mages | The Magi
– Dieu parmi nous | God among us

Marcel Verheggen (*1961) is hoofdvakdocent Orgel aan het conservatorium in Maastricht en als organist verbonden aan de St. Servaasbasiliek in Maastricht. Naast zijn werkzaamheden als kerkmusicus, adviseur (KKO) en examinator (CvON), geeft hij vele concerten en meestercursussen in binnen- en buitenland en maakt hij geregeld radio-, cd- en dvd-opnames.
Marcel Wierckx is componist en audiovisuele lichtkunstenaar die muziek en beeld maakt voor dans, concert, film en theater. Ook is hij docent Live en Elektronische muziek aan het conservatorium van Amsterdam en docent Compositie en Softwareontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De kleuranimaties in ‘Dromen als Messiaen’ worden gecreëerd op basis van de specifieke klankkleuren passend bij – in dit geval – de muziek van Marcel Verheggen en het orgel van de Sint Servaas. Iedere uitvoering is uniek.