Concert

Datum 02/04/2022
Einddatum
Hoe laat 20.15
Wie Maarten Wilmink (orgel), Orkest Intermezzo
Waar Capelle aan den IJssel
St Paulus Bekering kerk
Meer
informatie
Externe link

Maarten Wilmink (orgel), Orkest Intermezzo

Zaterdagavond 2 april brengt het Rotterdamse Symfonieorkest Intermezzo de bekende Orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns met het beroemde Leeflang orgel van de St Paulus Bekeringkerk in de hoofdrol ten gehore.
Solist in dit grootse werk is de jonge organist Maarten Wilmink (2001). Maarten is actief als internationaal concertorganist en kerkmusicus. Hij studeert orgel aan het conservatorium in Rotterdam bij Zuzana Ferjenčíková.
Daarnaast speelt Intermezzo Pelléas et Mélisande van Gabriel Fauré en het meer eigentijdse Concert voor harp en orkest van de Nederlandse componist Henk Badings (1907-1987) met Annemieke IJzerman op harp.
Annemieke IJzerman studeerde harp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Erika Waardenburg en behaalde het diploma Bachelor of Music met onderscheiding in 2004. Ze vervolgde haar studies aan het CNSMD in Lyon in Frankrijk bij Fabrice Pierre. Sindsdien is zij werkzaam in verschillende symfonie- en kamerorkesten als het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Residentie Orkest en het Orchestre Philharmonique Luxembourg. Daarbij geeft ze ook concerten met haar ensembles.
Het concert vindt plaats op zaterdagavond 2 april in de St. Paulus’ Bekering, Merellaan 352, Capelle a/d IJssel. Aanvang 20:15 uur. Toegang (incl. consumptie) € 20. Voor meer informatie en aanmelding, ga naar https://orkestintermezzo.nl