Concert

Datum 16/04/2023
Einddatum
Hoe laat 15:00
Wie Leonore Lub en Peter Westerbrink Orgel op zondag
Waar Rotterdam
Laurenskerk
Meer
informatie
Externe link

Leonore Lub en Peter Westerbrink Orgel op zondag

Orgel op zondag concert door Leonore Lub en Peter Westerbrink

Leonore Lub
Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Voor orgel studeerde zij af in 1988 voor het diploma Docerend Musicus bij Wim van Beek. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, en behaalde in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus.

Als docente piano en orgel is zij verbonden aan Theater/Kunstencentrum Kielzog te Hoogezand-Sappemeer en aan het Kunstencentrum Stichting Vrijdag te Groningen.
In 1999 verscheen van Leonore Lub een cd van een live-concert op het orgel van de Der Aa-kerk te Groningen met werken van Jehan Alain en Jan Welmers.

Op de in 2003 verschenen dubbel-cd ‘Arp Schnitger in Nederland’ bespeelt zij de orgels in Noordbroek, Nieuw-Scheemda en de Der Aa-kerk. In hetzelfde jaar kwam ook haar solo-CD van het orgel in Noordbroek uit.
In 2005 verscheen een dubbel-cd met het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met haar collega Erwin Wiersinga.
In december 2011 kwam van haar een cd uit van het Schnitger-orgel te Noordbroek, aan welk orgel zij als organiste verbonden is.

Peter Westerbrink
Peter Westerbrink is sinds 1992 organist van de Der Aa-kerk in Groningen. Tevens is hij organist van het Arp Schnitger-orgel in Noordbroek (1696) en van het in 2008 gereconstrueerde Hinsz-orgel (1731) in Zandeweer (Gr.)

Hij studeerde orgel bij Mar­greet Prin­sen en Wim van Beek aan het Conservatorium in Groningen, verder school­mu­ziek en kerkmu­ziek.
Peter Westerbrink specialiseerde zich in de oude Noord-Europese orgelmuziek en heeft daarmee internationaal een naam weten op te bouwen als concertgever, docent en jurylid. Van 1995-1997 was hij docent voor Noord-Duitse orgelmuziek aan de Accademia di Musica Italiana per Organo te Pistoia (in Toscana, Italië).
Twintig jaar lang vormde hij met Harald Vogel de artistieke leiding van het Dollard Festival in Groningen en Ostfriesland. Ook was hij van 1998-2004 (de laatste) Producer Orgelconcerten bij de NCRV en verzorgde de orgeluitzendingen op Radio 4.
Zijn discografie omvat o.m. opnamen van de orgels te Noordbroek, Groningen (Der Aa-kerk, Nieuwe Kerk, en Pelstergasthuis), Leens, Dornum, Marienhafe, Noordwolde, Zandeweer en Leens. De cd ‘Groninger Orgelhistorie’, opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison.

Toegang: Normaal € 9,50/ Vrienden € 7,50/ CJP tm 26 jaar € 5,00/ tm 12 jaar gratis