Concert

Datum 14/01/2023
Einddatum
Hoe laat 16.00
Wie Leendert Verduijn
Waar Kampen
De Burgwal
Meer
informatie
Externe link

Leendert Verduijn

Op zaterdag 14 januari 2023 vindt er in de Burgwalkerk in Kampen een nieuwjaarsconcert plaats. Het betreft hier een tweetal orgelconcerten welke beide op zaterdag 14 januari 2023 plaatsvinden, om 16:00 zal Leendert Verduijn het orgel bespelen en om 20:00 zal Harry Hamer het orgel bespelen. Beide concerten worden georganiseerd door de stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland.
De organist Leendert Verduijn is op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. Vervolgens werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema (improvisatie) en sloot in 2018 zijn bachelorstudie orgel af. In 2020 rondde hij de opleiding ‘Docent Muziek’ af en tussen 2020 en 2022 heeft hij cum laude zijn Master orgel behaald bij Ben van Oosten. Kortom een organist met talent voor het instrument. In 2017 won Leendert de 1e prijs van het 25e (en laatste) Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours. In 2022 won Leendert de International Martini Organ Competition, hij werd 3e bij het Feith Orgelwettbewerb Blieskastel (Duitsland) en won hij de publieksprijs en tevens de 2e plaats bij het César Franck Concours in Haarlem. In 10 weken tijd heeft hij dus maar liefst 4 prijzen gewonnen.
Kaarten voor het orgelconcert van Leendert Verduijn zijn te koop aan de deur en online via www.scmaf.nl/evenementen . Mensen die online een ticket kopen krijgen 2 euro korting per ticket. Koopt men ook een ticket voor het concert ’s avonds dan krijgt men in totaal 5 euro korting! Een ticket aan de deur kost 10,-