Concert

Datum 02/07/2022
Einddatum
Hoe laat 17.00
Wie Klaas Stok (orgel) en Roelien van Wageningen (mezzosopraan)
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

Klaas Stok (orgel) en Roelien van Wageningen (mezzosopraan)

Serie marktconcerten start met openingsconcert door Klaas Stok en Roelien van Wageningen

Op zaterdag 2 juli vindt om 17.00 uur het eerste Marktconcert van dit seizoen plaats. Traditioneel wordt de zaterdagmarkt in Zutphen in juli en augustus afgesloten in de Walburgiskerk met een Marktconcert op het Baderorgel. Deze concerten worden georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel. De toegang is vrij met vrije gift na afloop.

Tijdens dit eerste marktconcert zullen mezzosopraan Roelien van Wageningen en Klaas Stok een interessant en afwisselend programma laten horen. Ter afsluiting van het concert worden om 18.00 uur de klokken van de Walburgiskerk geluid.

Mezzosopraan Roelien van Wageningen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Ook volgde ze masterclasses bij Bernard Kruysen en Miranda van Kralingen. Roelien was als soliste te horen in vele oratoria en cantates. Zij heeft tevens liedrecitals gegeven waarin liederen zijn opgenomen uit verschillende periodes, van barok tot hedendaags repertoire. Roelien zingt tevens in het Groot Omroepkoor.

Organist Klaas Stok won vele prijzen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij het beroemde Baderorgel bespeelt en artistiek verantwoordelijk is voor de concertserie van de Stichting Henrick Baderorgel. Onlangs kwam er een CD met de orgelwerken van J.P. Sweelinck uit. Als dirigent is Klaas Stok werkzaam bij verschillende professionele koren. Hij was jarenlang als koorleider verbonden aan het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. Sinds 2018 is hij chef-dirigent van het NDR Vokal Ensemble in Hamburg. Hij programmeert daar een eigen serie, deels in de Elbphilharmonie in Hamburg, met zowel a capella-concerten als werken met orkest.

Toegang: Entree vrij, vrije gift na afloop