Concert

Datum 28/08/2022
Einddatum
Hoe laat 16.00
Wie Joop van Goozen en Dennis Vallenduuk (wandelconcert)
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

Joop van Goozen en Dennis Vallenduuk (wandelconcert)

Op zondag 28 augustus vindt er in de binnenstad van Zutphen een uniek wandelconcert plaats. De orgels en het carillon zijn te beluisteren gedurende het wandelconcert, waarbij het publiek zich door de oude binnenstad van de ene locatie naar de andere verplaatst. Na de eerste orgelbespeling in de St. Janskerk door Joop van Goozen wandelt het publiek naar het Wöhrmannhofje waar zij kunnen luisteren naar de beiaardier Dennis Vallenduuk in de Wijnhuistoren; vanuit dit hofje is het beiaardspel uitmuntend te beluisteren. Daarna wandelt het publiek naar de dichtbij gelegen Walburgiskerk waar Joop van Goozen het Baderorgel bespeelt. Het concert is vrij te bezoeken, u kunt na afloop een vrije gift geven.

Joop van Goozen is kerkmusicus, organist en dirigent in de St Janskerk te Zutphen. Voorheen was hij Cantor-organist in de Remigiuskerk van Steenderen en organist van begraafplaats Zorgvlied te Amstelveen. Daarnaast is hij oprichter en dirigent van het Kamerkoor Sola Re Sonare en dirigent Concertkoor NSF te Hilversum en van Kamerkoor Zutphen. Joop is tevens docent orgel, klavecimbel en ensemble bij het centrum voor kunst en cultuur Pier-K in Hoofddorp.

Dennis Vallenduuk studeerde orgel aan het conservatorium van Saxion Hogeschool Enschede. Hiernaast studeerde hij kerkmuziek, volgde hij lessen koordirectie en improvisatie. In 2007 won hij het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark te Amsterdam en in 2008 nam hij deel aan het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem. Sinds 2014 is Dennis als organist en dirigent Gregoriaans verbonden aan de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal, waar hij het Witte-orgel bespeelt.

Zondag 28 augustus Walburgiskerk Zutphen
Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € vrij, vrije gift na afloop
Meer info: Wandelconcert – Stichting Henrick Baderorgel