Concert

Datum 27/07/2021
Einddatum
Hoe laat 20.30
Wie Jan Hage
Waar Nijmegen
Sint Stevenskerk
Meer
informatie

Jan Hage

Aanvankelijk zou Willem Tanke dit concert spelen, maar hij moest vanwege een blessure afzeggen.
Jan Hage neemt het concert over. De Symphonie-Passion van de Franse componist Marcel Dupré is de belangrijkste compositie die Jan Hage tijdens het concert in de Stevenskerk in Nijmegen speelt. Dit grootste orgelwerk  – en belangrijkste compositie van Dupré – vertelt het leven van Christus. In vier delen gaat het over de wereld die wacht op verlossing en de geboorte, kruisiging en opstanding. In ieder deel staat een Gregoriaanse melodie centraal. De bewerking ervan is eerst heftig met staccato ritmes en vervolgens pastoraal en intiem bij de geboorte. Daarna verklankt een dreigende melodie met schrille dissonante akkoorden de kruisiging. Na een korte stilte is het klaaglied Stabat Mater te horen. Een lang en groot crescendo rond de melodie leidt tot de climax: de opstanding.

Jan Hage (1964) is een van de meest virtuoze organisten van ons land. Als organist is hij verbonden aan de Domkerk in Utrecht waar hij het majestueuze Bätz-orgel bespeelt. Hij geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hage is warm pleitbezorger en vertolker van hedendaagse muziek.

U  kunt kaarten van 10 euro alleen bestellen via de webshop: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/willem-tanke-bach-tanke-reger

Deze link geldt ook voor het concert van Jan Hage