Concert

Datum 08/10/2023
Einddatum
Hoe laat 15:00
Wie Jan Hage Orgel op zondag
Waar Rotterdam
Laurenskerk
Meer
informatie
Externe link

Jan Hage Orgel op zondag

Jan Hage (1964) geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko|Schönberg en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles.

In 2016 promoveerde hij aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld ‘Muziek als missie. Een luthers geluid in een calvinistische wereld. Een studie naar Willem Mudde en de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging.’

Als organist is Jan Hage verbonden aan de Domkerk in Utrecht waar hij het majestueuze Bätz-orgel bespeelt. Zelf zegt hij daarover:

„Het is natuurlijk een topplek, met een geweldig orgel waar ik dol op ben. Ik heb er in 1991 eindexamen gedaan. Het is voor mij een van de topplekken in Nederland met internationale uitstraling, naast bijvoorbeeld de Bavo in Haarlem, de Grote Kerk in Dordrecht en de Sint-Jan in Gouda. Niet overal is men meer even kerkelijk actief. In de Domkerk wel, met iedere zondag een dienst en iedere woensdag een vesper. Het kan bijna niet beter.”

Prijzen
de Prémier Prix ‘à l’unanimité du jury’ na zijn studie bij André Isoir
Eerste prijs bij Nationaal Orgelconcours in Leiden (categorie 20ste eeuwse muziek)
Eerste prijs the Swiss Organ Competition in Schaffhausen
Premier Concours de l’interprétation de Musique Classique in Poitier (enige editie)
In 2006 ontving hij de médaille d’argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettreste Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Toegang: Normaal € 9,50/ Vrienden € 7,50/ CJP tm 26 jaar € 5,00/ tm 12 jaar gratis