Concert

Datum 28/07/2024
Einddatum
Hoe laat 15.00
Wie IMOCG openingsconcert: Leo van Doeselaar, Erwin Wiersinga, Les Cornets Noirs blazerskwartet
Waar Groningen
Martinikerk
Meer
informatie
Externe link

IMOCG openingsconcert: Leo van Doeselaar, Erwin Wiersinga, Les Cornets Noirs blazerskwartet

Het Zwitserse blazerskwartet ‘Les Cornets Noirs’ opent samen met de organisten Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga de International Martini Organ Competition Groningen 2024 met het programma ‘Venetiaanse Pracht’. Zowel het grote Martiniorgel als het recentelijk gerestaureerde Le Picard-koororgel zal klinken tijdens dit concert.

In dit concert staat niet alleen het orgel, maar ook de cornetto centraal, het historische houten blaasinstrument dat we ook wel kennen als de ‘zink’. In het zestiende eeuwse West-Europa was de cornetto de gangmaker bij iedere muzikale gebeurtenis: een feest was geen feest als er geen cornettospeler bij was. Het Zwitserse blazerskwartet Les Cornets Noirs telt twee cornetti, dus feest is gegarandeerd bij dit concert.
Onder de titel ‘Venetiaanse pracht’ bespelen de vier blazers de gehele ruimte van de Martinikerk. Een groot deel van het concert musiceren zij samen met de organisten Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga. Op het programma staan werken van o.a. Gabrieli, Allegri, Cavalli, Scheidemann. Kijk voor meer info en tickets op de website www.imocg.nl

Musici
Les Cornets Noirs: Frithjof Smith en Adrien Mabire (cornetti), Henning Wiegräbe (trombone) en Jérémie Papasergio (fagotto).
Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga (orgel).

IMOCG
Het concert markeert het begin van de competitieweek van de IMOCG waarin 12 jonge talentvolle organisten in drie competitierondes strijden om de winst. Zij spelen op drie monumentale Groninger orgels. Het publiek is welkom bij alle evenementen in deze week. Naast competitierondes zijn er ook masterclasses, een excursie en meerdere concerten door internationale concertorganisten. De finale van het concours is op zaterdag 3 augustus.