Concert

Datum 31/07/2022
Einddatum
Hoe laat 16.00
Wie IJsbrand ter Haar (orgel), Sander van den Houten (beiaard)
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

IJsbrand ter Haar (orgel), Sander van den Houten (beiaard)

Op zondag 31 juli vindt er in de binnenstad van Zutphen een uniek wandelconcert plaats. IJsbrand ter Haar bespeelt twee orgels en beiaardier Sander van den Houten het carillon van de Wijnhuistoren. De orgels en het carillon zijn te beluisteren gedurende een wandelconcert, waarbij het publiek zich door de oude binnenstad van de ene locatie naar de andere verplaatst. Na de eerste orgelbespeling in de St. Janskerk kan men in het Wöhrmannhofje luisteren naar de beiaard in de Wijnhuistoren; vanuit dit hofje is het beiaardspel uitmuntend te beluisteren. Daarna wandelt het publiek naar de dichtbij gelegen Walburgiskerk waar IJsbrand het Baderorgel bespeelt.
IJsbrand ter Haar studeerde orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, zette zijn studie voort aan de Messiaen Academie en studeerde af met onderscheiding. Aan het conservatorium te Zwolle studeerde hij bij Chris Farr tevens klavecimbel. IJsbrand is cantor-organist van de Grote Kerk te Elst; in juni 2022 verscheen de CD ‘Een toren te hoog’, opgenomen aldaar.

Sander van den Houten studeert aan de Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen en Christiaan Winter. Zijn bacheloropleiding orgel volgde hij aan het Rotterdams conservatorium.
Hij is organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel. Tevens is hij titulair-organist van ‘De Burgwal’, van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk.

16.00 uur St. Janskerk, Nieuwstadskerksteeg
16.30 uur beiaard (vanaf het Wöhrmannhofje)
17.00 uur Walburgiskerk

Toegang: vrij, vrije gift na afloop