Concert

Datum 17/04/2022
Einddatum
Hoe laat 15.30
Wie Hein Hof
Waar Baarn
Nicolaaskerk
Meer
informatie
Externe link

Hein Hof

PAASCONCERT OP HET NICOLAASORGEL

In de serie zondagsmuziek bespelen een vijftal organisten het orgel van de Baarnse Nicolaaskerk.. De serie is opgezet om de restauratie en afbouw van het orgel onder de aandacht te brengen en daarmee ook de financiering verder op weg te helpen. Zondag 17 april, 1e Paasdag, tekent Hein Hof voor zijn bijdrage aan deze reeks benefietconcerten. Hein Hof is organist, klavecinist, musicoloog en koordirigent en als zodanig gespecialiseerd in gregoriaans en barokmuziek. Hij studeerde muziekwetenschap en orgel bij Albert de Klerk en klavecimbel bij Glen Wilson en Chris Farr. Van 1971 tot 1995 was hij als docent muziekgeschiedenis, gregoriaans, continuo-spel en bijvak orgel en klavecimbel verbonden aan het Hilversums Conservatorium en van 1991 tot 2005 als docent orgel en klavecimbel aan de Regionale Muziekschool Amersfoort. Thans richt hij zich meer op zijn werk als uitvoerend musicus en specialiseert hij zich in orgelliteratuur, gebaseerd op gregoriaanse melodieën. Hij maakte onder meer in 1997 de cd ‘Orgels in de Keistad’, waarop hij acht Amersfoortse orgels bespeelt, en hij werkte in 2009 en 2011 mee aan (cd-)projecten over het Mirakel van Amersfoort en een tentoonstelling over Maria in Flehite, het historisch museum voor de stad Amersfoort.

Het concert staat deze zondag vanzelfsprekend in het teken van Pasen. Composities van Muffat, Albert de Klerk, Kinderman en J.S. Bach zijn door Hein Hof op het programma gezet om de bezoekers de bijzondere sfeer van Pasen te laten beleven. Het “Alleluia per la Resurrectione”, “Nu de Heer is opgestaan” en variaties over het Paaslied “O filiii et filiae” maken de paassfeer voelbaar. Zijn affnniiteit met het Gregoriaans brengt Hein Hof tot uitdrukking met de uitvoering van het “Victimae paschali laudes” en het “Magnificat octavi toni”, Beide stukken worden uitgevoerd door de gregoriaanse Schola.

Het concert begint om 15:30 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis. Wel wordt ter financiering van de restauratie van het Nicolaasorgel een deurcollecte gehouden. Het adres van de Nicolaaskerk is Kerkstraat 17, Baarn.