Concert

Datum 11/09/2021
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Harry van Wijk (orgel), Marjon Strijk (sopraan)
Waar Assen
Adventskerk
Meer
informatie
Externe link

Harry van Wijk (orgel), Marjon Strijk (sopraan)

Klassiek en musical – een bijzondere combinatie
Zaterdag 11 september in de Adventskerk organiseert de Orgelkring Assen een bijzonder concert.
Organist Harry van Wijk en sopraan Marion Strijk (o.a. bekend van het solistenensemble van de Nederlandse Bachvereniging) brengen in het programma highlights uit de klassieke muziek, met onder andere delen uit de Messiah van Händel, en ook bekende stukken uit musicals die inmiddels ook klassiekers geworden zijn: Don’t cry for me, Argentina – uit Evita, en ook delen uit The Phantom of the Opera, beide van A. L. Webber.Musicals, uitgevoerd door een klassiek zangeres, met orgel.

Bezoekers van het concert zullen merken dat de orkestpartijen wonderwel goed klinken op orgel en dat deze klassieke zangeres wel raad weet met deze muziek. Voeg daarbij het veelzijdige orgel en de sfeervolle ruimte van de Adventskerk en we hebben een goed concept voor een bijzonder mooi concert.

Marjon Strijk en Harry van Wijk zijn beide musici die inmiddels op heel wat concertpodia in binnen- en buitenland hebben gestaan, en beiden hebben ze een muzikale interesse die breder gaat dan alleen de klassieke muziek.
Het concert begint om 20:00 uur. U kunt zich aanmelden voor dit concert door een mail te sturen naar orgelkringassen@gmail.com
De toegang is vrij, een ruime gift bij de uitgang wordt zeer op prijs gesteld.