Concert

Datum 10/07/2019
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Harm Hoeve
Waar Kampen
Bovenkerk
Meer
informatie
Externe link

Harm Hoeve

Harm Hoeve verzorgt tweede orgelconcert in de woensdagavond-orgelserie in de Bovenkerk!

Kunt u óók zo van genieten, dat oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel? Romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het orgel in al z’n facetten laten klinken… Dan is de Bovenkerk op woensdagavond in de maanden juli en augustus voor u en jou de ‘place-to-be’!

Woensdag 10 juli mag Harm Hoeve uit Rouveen een orgelconcert verzorgen in de Bovenkerk van Kampen! Harm is bekend met het Hinsz-orgel en mag graag concerten verzorgen in de Bovenkerk.
Hoeve begint zijn concert feestelijk met de Marche Triomphale van Nicolaas Jaques Lemmens! Daarna speelt Harm de fantasie over Psalm 75 van Klaas Jan Mulder. Verder zal hij o.a. werken spelen van Johann Sebastian Bach, Johan Ludwig Krebs en Otto Dienel.
Psalm 42 van John Propitius staat ook op het programma. Deze bewerking is misschien wel de bekendste bewerking van John Propitius. Dit werk zal geweldig klinken in de Bovenkerk! Harm eindigt -zoals we dat van hem gewend zijn- met een eigen koraalfinale.

Wie is Harm Hoeve?
Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; ‘enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.’
Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.
Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een drietal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, jong-gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij diverse cd’s en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.
Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij IN HARMONY. Inmiddels zijn er acht orgelboeken verschenen. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding.
In 2014 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

De andere concerten zijn:
17 juli | Everhard Zwart, www.everhardzwart.nl
24 juli | Gerwin van der Plaats, www.gerwinvanderplaats.nl
31 juli | Wolfgang Seifen (DE), www.wolfgangseifen.de
07 augustus | Minne Veldman, www.minneveldman.nl
14 augustus | Vincent de Vries, www.orgelconcertenvincentdevries.nl
21 augustus | André van Vliet, www.andrevanvliet.nl
28 augustus | Marco den Toom, www.marcodentoom.nl

Bovenstaande concerten beginnen om 20.00 uur. Toegangsprijs is 10 euro p.p. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis! Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl

Na afloop van elk concert is links onder het orgel koffie, thee of fris te verkrijgen à € 1,50.

Hartelijk welkom!