Concert

Datum 08/10/2022
Einddatum
Hoe laat 13.00 tot 16.45
Wie Gerrit Christiaan de Gier en deelnemers Workshop
Waar IJsselstein
Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2, IJsselstein
Meer
informatie
Externe link

Gerrit Christiaan de Gier en deelnemers Workshop

Op zaterdag 8 oktober 2022, zal in samenwerking met de plaatselijke organisten een workshop plaatsvinden in de Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2, te IJsselstein op het van de Berg & Wendt orgel. De workshop wordt gegeven door stadsorganist van IJsselstein, Gerrit Christiaan de Gier.
Centraal staan de ‘Voorspelen, intonaties en zettingen’ uit het Liedboek 2013 van de hand van componist Theo Teunissen, ook woonachtig te IJsselstein.
De muziek is gebaseerd op veelal nieuwe liederen en hebben het kerkelijk jaar als uitgangspunt. De bundels zijn in drie delen uitgegeven door Boeijenga te Leeuwarden.
De indeling van de middag is als volgt:
13.00 uur ontvangst 13.15 – 15.30 uur workshop 15.30 – 16.00 uur pauze 16.00 – tot ca 16.45 uur afsluitend concert, door Gerrit Christiaan de Gier, met samenzang van liederen uit Liedboek 2013.
Degene die actief aan de workshop willen deelnemen kunnen zich opgeven bij, Gerrit Christiaan de Gier, tel; 030 688 8966 of per e-mail: gerritchristiaandegier@hetnet.nl .
Actieve deelname kost €25,- ook is het mogelijk om alleen als luisteraar de workshop te volgen. Dan zijn de kosten €10,-
Het afsluitende concert, hoef je niet voor op te geven er is ook geen beperkte toegang, is gratis toegankelijk. Wel zal er een vrijwillige bijdrage worden gevraagd na afloop van het concert.
Er is de mogelijkheid, voor diegene dat zouden willen, dat deelnemers van de workshop ook mee kunnen doen met het concert, met 1 van de bewerkingen van wat er die middag is besproken.
Deze workshop en concert vinden plaats onder auspicien van de Stichting Orgelcultuur IJsselstein.

( www.orgelcultuurijsselstein.nl )