Concert

Datum 22/07/2020
Einddatum
Hoe laat 11.45
Wie Gerrit-Christiaan de Gier
Waar Utrecht
Museum Speelklok
Meer
informatie
Externe link

Gerrit-Christiaan de Gier

Deze zomer staat het kerkorgel van Museum Speelklok opnieuw centraal tijdens de reeks Orgel Lunchconcerten. Ga zitten, sluit je ogen, luister en geniet van de prachtige klanken!

Iedere woensdag in juli speelt, als onderdeel van Kerken Luisteren, een bekende organist op het Witte-orgel tijdens een Orgel Lunchconcert. De organisten laten een variatie van muziek horen, maar er is één terugkerend onderdeel: iedere organist gaat een geïmproviseerde dialoog aan met straatorgel de Drie Pruiken!

Reserveer vooraf een ticket voor één van de concerten voor slechts €4,50 en geniet een half uur lang van het kerkorgelconcert. Na afloop van ieder orgelconcert is er in het museumcafé een heerlijk luncharrangement te verkrijgen voor €8,50. Dit luncharrangement bevat een broodje, soepje en koffie of thee en is bij de kassa op basis van beschikbaarheid te reserveren. Wil je voor of na het concert ook nog het museum in? Reserveer dan online je tickets voor het museum.

Woensdag 22 juli: Gerrit-Christiaan de Gier

Gerrit Christiaan de Gier (1962) studeerde aan het Utrechts Conservatorium. Hij behaalde de diploma’s docerend musicus en uitvoerend musicus “met onderscheiding” in 1987. Aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek slaagde hij voor het examen kerkmuziek met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie. Bij Jan Raas en Jan Welmers studeerde hij improvisatie. Verder nam hij deel aan internationale interpretatiecursussen aan de Haarlemse Zomeracademie en aan de internationale Meisterkurze für Musik te Zürich. In Parijs ontving hij privélessen van Jean-Paul Imbert. In 1982, tijdens zijn opleiding, won hij de derde prijs van het Internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. In 1990 won hij de eerste prijs van de Internationale Orgeldagen Rijnstreek te Nijmegen. Gerrit Christiaan de Gier is stadsorganist van de gemeente IJsselstein. Hij heeft een uitgebreide lespraktijk in Utrecht en IJsselstein en is initiator van lespraktijk Orgelkunst Gouda e.o. Momenteel is hij organist van de Jacobikerk te Utrecht.