Concert

Datum 15/07/2020
Einddatum
Hoe laat 11.45
Wie Gerben Mourik
Waar Utrecht
Museum Speelklok
Meer
informatie
Externe link

Gerben Mourik

Deze zomer staat het kerkorgel van Museum Speelklok opnieuw centraal tijdens de reeks Orgel Lunchconcerten. Ga zitten, sluit je ogen, luister en geniet van de prachtige klanken!

Iedere woensdag in juli speelt, als onderdeel van Kerken Luisteren, een bekende organist op het Witte-orgel tijdens een Orgel Lunchconcert. De organisten laten een variatie van muziek horen, maar er is één terugkerend onderdeel: iedere organist gaat een geïmproviseerde dialoog aan met straatorgel de Drie Pruiken!

Reserveer vooraf een ticket voor één van de concerten voor slechts €4,50 en geniet een half uur lang van het kerkorgelconcert. Na afloop van ieder orgelconcert is er in het museumcafé een heerlijk luncharrangement te verkrijgen voor €8,50. Dit luncharrangement bevat een broodje, soepje en koffie of thee en is bij de kassa op basis van beschikbaarheid te reserveren. Wil je voor of na het concert ook nog het museum in? Reserveer dan online je tickets voor het museum.

Woensdag 15 juli: Gerben Mourik

Gerben Mourik (1981) behaalde de diploma’s Uitvoerend Musicus (met aantekening orgelimprovisatie) en de master Uitvoerend Musicus (met als hoofdvakken orgel en improvisatie) aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Cursussen improvisatie werden gevolgd bij Thierry Escaich en Loïc Maillé. Hij heeft een actieve concertpraktijk waarbij twee elementen in het middelpunt staan: het promoten van Nederlandse muziek en de kunst van het improviseren. Mourik nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde eerste prijzen op het Nationale Orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003) en het Internationale Orgelimprovisatieconcours te Saint Albans (GB, 2005). In 2008 won hij het Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem. In april 2013 werd hij benoemd als stadsorganist van Oudewater.