Concert

Datum 17/09/2022
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Frank Kaman
Waar Hardenberg
Het Morgenlicht
Meer
informatie
Externe link

Frank Kaman

Open dag orgel het Morgenlicht.
In 2020 mochten we vieren dat het orgel in het Morgenlicht 25 jaar in gebruik was. Helaas was echt vieren in die tijd niet mogelijk.
Daar komt bij dat tijdens de pandemie het orgel is uitgebreid met nieuwe en de nog steeds ontbrekende stemmen en zijn er diverse gebreken verholpen.
Maar eindelijk na lang uitstellen en heel veel klussen, mogen we op 17 september 2022 samen vieren dat ons orgel al meer dan 25 jaar in gebruik is.
Tussen 10 uur en 15 uur is het mogelijk zelf het orgel te bespelen en uit te proberen. Er wordt uitgelegd hoe het orgel werkt en wat er gebeurt als er een toets wordt ingedrukt. Verder wordt er een film vertoond van de bouw van het orgel en zullen diverse organisten hun kunsten ten gehore brengen.
En voor de jongeren (en stiekem ook voor de ouderen) staat er een doe-orgel bouwpakket om zelf een orgel te bouwen!
Om 20 uur verzorgt Frank Kaman een concert waar hij samen met onze orgelbouwer Geurt de With (van Hendriksen en Reitsma orgelbouw) uitlegt welke stemmen zijn toegevoegd, hoe deze klinken en waarom deze zo belangrijk zijn voor het orgel en de begeleiding.
De toegang voor deze hele dag is vrij, wel wordt er gevraagd om een bijdrage voor de gemaakte kosten. Wilt u hier op voorhand al rekening mee houden?
Meer informatie vindt u op de website www.orgelhetmorgenlicht.nl
U wordt van harte uitgenodigd op zaterdag 17 september!