Concert

Datum 29/07/2020
Einddatum
Hoe laat 11.45
Wie Evan Bogerd
Waar Utrecht
Museum Speelklok
Meer
informatie
Externe link

Evan Bogerd

Deze zomer staat het kerkorgel van Museum Speelklok opnieuw centraal tijdens de reeks Orgel Lunchconcerten. Ga zitten, sluit je ogen, luister en geniet van de prachtige klanken!

Iedere woensdag in juli speelt, als onderdeel van Kerken Luisteren, een bekende organist op het Witte-orgel tijdens een Orgel Lunchconcert. De organisten laten een variatie van muziek horen, maar er is één terugkerend onderdeel: iedere organist gaat een geïmproviseerde dialoog aan met straatorgel de Drie Pruiken!

Reserveer vooraf een ticket voor één van de concerten voor slechts €4,50 en geniet een half uur lang van het kerkorgelconcert. Na afloop van ieder orgelconcert is er in het museumcafé een heerlijk luncharrangement te verkrijgen voor €8,50. Dit luncharrangement bevat een broodje, soepje en koffie of thee en is bij de kassa op basis van beschikbaarheid te reserveren. Wil je voor of na het concert ook nog het museum in? Reserveer dan online je tickets voor het museum.

Woensdag 29 juli: Evan Bogerd

Evan Bogerd (1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg (Duitsland) bij Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker. In 2016 bracht hij een cd uit die opgenomen werd op het Müller-orgel van de Sint-Bavo te Haarlem; in 2019 volgde een cd die opgenomen werd op het Knol-orgel van Hasselt. Evan Bogerd is als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast is hij organist van het fraaie Holthuis orgel in de Ichthuskerk te Hasselt.