Concert

Datum 16/10/2019
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Bart Jacobs en Vocaal ensemble Quink
Waar Groningen
Martinikerk
Meer
informatie
Externe link

Bart Jacobs en Vocaal ensemble Quink

Openingsconcert Schnitger Festival
De zevende editie van het Schnitger Festival wordt geopend in de Martinikerk, met een optreden van het Vocaal Ensemble Quink en – op het beroemde Martiniorgel – de Vlaamse organist Bart Jacobs.

Het venijn zit hem in de staart en dat geldt ook voor de Orgelzomer Groningen 2019! En dan bedoelen we natuurlijk in positieve zin. Vandaag wordt namelijk de finale ingezet met het openingsconcert van het Schnitger Festival, het laatste grote evenement van de Orgelzomer.
Na een kort openingswoord zal het Schnitgerorgel van het Martinikerk voor ons klinken. Op het orgelbankje zit Bart Jacobs, de bekende titulaire organist van het Grenzingorgel in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel. Bart Jacobs heeft een speciale passie voor vocale muziek en dat komt goed uit, want bij dit openingsconcert treedt hij op samen met het vocaal ensemble Quink.

Vocaal ensemble Quink wordt geroemd om de authentieke wijze waarop het muziek uit de verschillende stijlperioden uitvoert. Het ensemble, met een vaste kern van vier zangers, reist de hele wereld over, met optredens op de vele internationale festivalpodia, en tournees in o.a. de Verenigde Staten en Zuidoost-Azië.