Concert

Datum 03/10/2021
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Daniel Nunes, Beate Loonstra, Tom Sanderman en Georgi Sztojanov
Waar Amsterdam
Mozes-en-Aäronkerk
Meer
informatie
Externe link

Daniel Nunes, Beate Loonstra, Tom Sanderman en Georgi Sztojanov

Jubileumconcert 150 jaar orgel Mozes en Aäronkerk
Vanwege het 150-jarig bestaan van het Philbert/Adema-orgel in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam , presenteert Sant’Egidio het concert ”Transitus, een muzikale reis van vriendschap tussen mensen, volken en natuur” .

Vier het orgel jubileum mee!
Het concert heeft een gevarieerd programma met de première van een nieuwe compositie van de beroemde componiste Kate Moore. Naast het orgel zullen ook een tenor, harp en sopraansaxofoon klinken.

Het Philbert/Ademaorgel is een bijzonder Frans-romantisch monumentaal orgel dat is bespeeld door toonaangevende organisten als Camille Saint-Saëns en Charles-Marie Widor.

Het concert op de vooravond van de feestdag van Franciscus weerspiegelt de geestelijke erfenis van deze populaire heilige. Hij zette zich in voor de armen, de natuur en de interreligieuze dialoog.

Sant’Egidio nodigt buurtbewoners, Amsterdammers, andere geïnteresseerden en al haar vrienden uit om kennis te maken met het prachtige veelzijdige orgel en het jubileum mee te vieren.

Met medewerking van: Daniel Nunes (orgel), Beate Loonstra (harp), Tom Sanderman (sopraansaxofoon) en Georgi Sztojanov (tenor).

Aanmelding verplicht via info@santegidio.nl
Het concert is gratis bij te wonen (vrijwillige bijdrage naar draagkracht)