Concert

Datum 18/06/2022
Einddatum
Hoe laat 20;00
Wie Aart Bergwerff (orgel) met Wishful Singing – Canto Ostinato
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

Aart Bergwerff (orgel) met Wishful Singing – Canto Ostinato

Beleef Canto Ostinato van Simeon ten Holt intenser dan ooit
De compositie voor toetsinstrumenten “Canto Ostinato” van de Nederlandse componist Simeon ten Holt is een klassieke hit. Het is geschreven in de periode 1976-1979 en staat al jaren in de jaarlijkse Klassieke Top 400 (voorheen Hart en Ziel lijst) op Radio 4. Ten Holt (1923-2012) schreef het stuk oorspronkelijk voor piano’s. Aart Bergwerff heeft de compositie nu bewerkt voor orgel en vrouwenstemmen en voegt hiermee weer een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk.

Canto Ostinato – vaak liefkozend ‘de Canto’ genoemd – is bij uitstek een meditatief stuk. Niet één uitvoering is hetzelfde. Het aantal herhalingen, de dynamiek en de speelmanier laat de componist aan de uitvoerder(s). Wishful Singing voegt daar nog een extra beleving aan toe en nodigt hun bezoekers uit om tijdens het concert een slaapmasker of blinddoek te dragen. Ook kun je er als bezoeker voor kiezen om in plaats van op een concertstoel plaats te nemen op een kussen of matje (zelf meenemen) te gaan liggen of zitten. Zet al jouw zintuigen op scherp en ervaar het meditatieve en tijdloze effect van de Canto Ostinato!

Aart Bergwerff speelt orgel sinds zijn zevende jaar en studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Rotterdans Conservatorium. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij improvisatie bij Bert Matter waarna hij de ‘Aantekening Improvisatie Orgel’ behaalde. Hij won diverse prijzen op internationale orgelconcoursen en werd onderscheiden met de zilveren medaille van Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’. Als concertorganist treedt hij veelvuldig op tijdens concerten in binnen- en buitenland.