Heerlen-Molenberg, Verschijning van de Onbevlekte Maagd
[Orgelbouwnieuws uit de ORGELkrant 2006-04 april]

Op 30 april wordt het Verschueren-orgel in de kerk van de Verschijning van de Onbevlekte Maagd te Heerlen-Molenberg in gebruik genomen. Het mechanische instrument is in 1959 gebouwd voor de Drievuldigheidskerk te Heerlen (Schaesbergerveld) en staat opgesteld in twee kassen met een vrijstaande speeltafel.
Omdat deze kerk met ingang van 1 januari 2005 aan de eredienst werd onttrokken, moest voor het orgel een andere bestemming worden gevonden. In overleg met adviseur Rogér van Dijk namens de KKOR is het orgel overgeplaatst naar de kerk van Heerlen- Molenberg ter vervanging van het nooit voltooide Vermeulen-orgel (1948) dat in zeer slechte staat verkeerde. Het Verschueren-orgel is bij de overplaatsing ongewijzigd gebleven. Omdat de kerk in Molenberg breder is dan de Drievuldigheidskerk, zijn de beide kassen, die in de Drievuldigheidskerk tegen de zijwanden van de
kerk stonden, aangevuld met nieuwe zijwanden die op aanwijzing van de orgelmaker in eigen beheer zijn vervaardigd. De overige werkzaamheden aan het orgel zijn uitgevoerd door Verschueren Orgelbouw.
De dispositie:

Hoofdwerk   Zwelwerk   Pedaal  
(Manuaal I, C-g3)   (Manuaal II, C-g3)   (C-f1)  
Prestant 8 Roerfluit 8 Subbas 16
Bourdon 8 Prestant 4 Baarpijp 8
Octaaf 4 Blokfluit 4 Kwint 5⅓
Koppelfluit 4 Octaaf 2 Prestant 4
Nasard 2⅔ Scherp III-IV    
Mixtuur III-IV Kromhoorn 8    
Trompet 8        

Koppelingen als treden: I+II, Ped+I, Ped +II
Trede zwelkast